Вести

Новица Тончев побегао са седнице скупштине

На данас одржаној седници СО Сурдулица дошло је до новог скандала и правног насиља од стране председника Скупштине општине Сурдулица Новице Тончева.
Наиме, приликом расправе о одборничким питањима председник Скупштине је себи и заменику председника општине дао неограничено време за дискусију током које су комично и безуспешно покушали да релативизују јавно изнесене доказе о корупцији и бахатом и незаконитом трошењу новца грађана општине Сурдулица, тражећи од одборника опозиције да саслушају говорнике после чега ће у складу са пословником и добити реч. Међутим, након бесмислене дискусије заменика председника општине, председник Скупштине општине Сурдулица је одмах прогласио седницу завршеном и практично побегао са места председавајућег остављајући у чуду чак и своје најближе сараднике, не одржавши своју реч и своју законску обавезу по ко зна који пут.

Оваквим поступком председника Скупштине општине Сурдулица Новице Тончева и његовим напуштањем и бежањем са седнице Скупштине учињено је најгрубље непоштовање институције одборника. Схватајући да је оваквим чином председник Скупштине морао себи да обезбеди макар неколико новогодишњих минута које ће моћи на миру да емитује на кабловској телевизији, указујемо председнику Скупштине Новици Тончеву да је данашњим срамним и бруталним поступком који смо одмах прозрели и указали на њега и током саме седнице и којим није дао реч одборницима Српске напредне странке само још једном у низу јавно признао пораз и политички фијаско.

Одборници Српске напредне странке никада неће престати да указују на све већи број званичних докумената које поседујемо и који јасно и недвосмислено указују да систем функционисања општине Сурдулица почива на злоупотребама и корупцији коју више нико не може да сакрије од грађана општине Сурдулица.