Саопштења

Знају ли сурдулички социјалисти ко годинама води Здравствени Центар

Поводом саопштења „одблокирати сурдуличко здравство“ који је објављен од стране сурдуличког СПС-а општински одбор Српске напредне странке у Сурдулици подсећа социјалисте да се на месту директора ове здравствене установе већ дуги низ година налази високи фукционер ове странке Драган Китановић, осим ако се они нису њега одрекли.

Подсећамо локални СПС који је у тоталној амнезији да је ова установа већ дужи низ година, док је директор те установе кадар СПС-а, у блокади због незаконитог рада и огромног броја судских пресуда које су затрпале рачун сурдуличког здравственог центра вишемилионским извршењима и потраживањима.
Подсећамо такође локални сурдулички СПС да је Сектор за контролу РФЗО у своја два записника приликом обављених надзора од 09.11.2015. године и 17.10.2016. године утврдио огромне неправилности, незаконити рад и ненаменско трошење средстава у сурдуличком здравственом центру. Ко је за то крив господо социјалисти, да нису можда за то криви грађани Сурдулице који очекују пружање здравствене заштите?

Данас је сурдулички Здравствени центар заиста у потпуној блокади и колапсу, то је локални СПС добро препознао, али су заборавили да нам кажу најважнију ствар, да су ту блокаду направили управо они својим начином вођења и управљања и својим кадровима, који се уместо решавањем проблема ове установе баве локалном политиком и који имају толики број функција да су заиста и заборавили да им је примарно занимање да се баве послом за који су се школовали.

Сада смо принуђени да слушамо тираде и саопштења сурдуличког СПС-а који нема ни трунке образа ни части да призна да су за колапс, пропаст, нерад, недостатак основних лекова и хране, као и запошљавање у овој установи уз добро познате услове и тарифе, криви управо они који ову установу воде небројени низ година. Господо из СПС-а, ако сте ову установу довели до јадног стања у којој се она заиста налази, то морате да признате сами себи а не да за то кривите људе који са тим немају никакве везе. Питамо се, да ли ћете сутра када изађете и из локалне самоуправе коју ћете оставити у огромним дуговима и буџетским рупама, а Сурдулицу у руинама и пропалом бетону, да зато оптужите опозиционе одборнике или наредну власт у Сурдулици.