Вести

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПРИМИРЈА У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ

Активисти OO СНС Сурдулица обележили су данас са суграђанима Дан примирја у Првом светском рату, а председник Уније младих Милан Николић рекао је овом приликом да Српска напредна странка са поносом обележава Дан примирија у Првом светском рату, да се дичимо нашом отаџбином и њеном славном историјом и не дамо да се заборави да је Србија увек била правдољубива и слободарска земља.

„За разлику од претходних времена, Србија се данас захваљујући нашем председнику Александру Вучићу гласно сећа и свих подвига српске војске и поносно обележава све значајне датуме из своје историје и не дозвољава да се забораве српске жртве. Данас у Србији на чијем је челу Александар Вучић коначно уздигнуте главе гласно говоримо и тражимо да се зна да смо потомци чувеног Степе Степановића, Живојина Мишића, Петра Бојовића и бесмртне хероине Милунке Савић, да смо као један малени народ извојевали најзначније савезничке победе у Првом светском рату - и Церску и Колубарску битку и пробој Солунског фронта“, рекао је Николић.

Он је подсетио и колико су наши преци слободу скупо платили, да је у тој борби живот положило више од 1,3 милиона грађана и да је Сурдулица у историји остала уписана и као једно од највећих стратиште српског народа у Првом светском рату. 

„С поносом се сећамо историје наше отаџбине, а исто тако смо поносни и што смо током претходних десет година марљиво радили заједно са нашим народом и мењали нашу Србију на боље. Уздигли је из економског суноврата, безнађа и пепела у ком је оставио претходни режим до најбрже растуће економије у Европи, са рекордним приливом директних страних инвестиција, смањили стопу незапослености у земљи  на историјски најнижи ниво од 8,9 %, изградили и реконструисали више од 135 здравствених установа и више од 350 километара ауто-путева. Процветала је Србија изнова баш Наталијина рамонда“, рекао је Николић. 

Како је истакао и данас су пред Србијом нови изазови, дани борбе за њено очување и наставак њене изградње и развоја у миру и стабилности, али смо убеђени да ћемо и ове тешке изазове, као и много пута до сада, успешно превазићи и да ће наша Србија из њих изаћи још јача, јер нас предводи председник Вучић.