Вести

ОДБОРНИЦИ СНС НАПУСТИЛИ СУРДУЛИЧКУ СКУПШТИНУ

После излагања одборника Српске напредне странке Игора Костића одборници Српске напредне странке напустили су заседање локалног парламента пре усвајања дневног реда.
Наиме, на дневном реду данашње седнице скупштине општине Сурдулица нашао се трећи ребаланс буџета за 2016. годину као и предлог буџета за 2017. годину. Изражавајући дубоко и принципијелно неслагање са предлогом буџета којим се спортским организацијама и далеко највећим делом ФК-у Радник додељује преко 163.000.000 динара одборник напредњака је указао да ово руководство општине Сурдулица води изузетно лошу политику која Сурдулицу гура у једну руину и општину чија ће будућност бити доведена у питање због оваквог начина трошења пара грађана општине Сурдулица. Истовремено ребаланс буџета за 2016. годину има за циљ каналисање и оправдање огромних новчаних износа које је општинска власт спискала и потрошила у изборној кампањеи те се у сусрет крају године покушава на леђа грађана превалити кредит који је ненаменски потрошен за потребе владајуће СПС.
На крају излагања одборници СНС-а су, не желећи да учествују у раду и тиме дају легитимитет овој седници скупштине и накадарним одлукама које требају бити донете, напустили су заседање локалног парламента.

Цело излагање одборника Игора Костића можете пратити на следећем линку:

https://youtu.be/7jRNCyBhTKQ