Вести

Разговор с поводом: Игор Костић, потпредседник О.О. СНС Сурдулица

- Каква је концепција и политика наступа Српске напредне странке у локалном парламенту где сте одборник и где скупштинску већину има СПС?

Одборници Српске напредне странке у локалној скупштини наступају крајње конструктивно и одговорно, покушавајући да укажу на пропусте и финансијску недисциплину, на неодговорност и бахатост носилаца локалне власти у општини. То радимо искључиво у интересу грађана општине Сурдулице, јер не можемо да дозволимо да се наочиглед свих доносе одлуке и решења која иду у прилог само појединцима и која се у суштини и доносе због личних интереса и маркетинга највиших функционера локалне власти. Скупштина не сме бити место где ће владајућа гарнитура демонстрирати непристојне обрасце понашања, већ мора бити место где ће сви радити у интересу свих становника наше општине, без обзира да ли они живе у центру града или у удаљеним селима.

- Како коментаришете дешавања на јучерашњој седници локалног парламента?

На јучерашњој седници локалног парламента смо до краја разоткрили њихову намеру да седницу претворе у своју личну промоцију, а онда су доживели потпуни политички фијаско. На њихове инсинуације грађанима смо изнели на увид јасне писане и материјалне доказе којимa смо недвосмислено разоткрили да су на скупштини покушали да пласирају озбиљне неистине и нетачне податке којима су требали да дезавуишу бираче руралних средина и оне неупућене. Покушавају да све нас у скупштини увуку у блато где се најбоље сналазе, али им то не полази за руком. Увек ћемо говорити језиком чињеница и то њих највише боли, јер разоткривамо њихову демагогију и удварање бирачима, истим онима на које ће заборавити већ 16. марта увече. Они су на седници само показали ко су и шта су говорећи на најгори могући начин о председнику Српске напредне странке, чак и лично вређајући и називајући погрдним именима наше републичке функционере. Потпуно се показало тачним оно што је председник Вучић рекао, да ће се сви удружити против нас.

- Имате ли одборничку поруку за локалну власт?

Своју поруку им стално преносим у скупштини. Неки се праве да је не чују, али мислим да је она све више присутна у скупштинској сали и све више, даље и јаче се чује. Можете варати неке људе све време, можете варати и све људе неко време, али не можете варати све људе све време. То се апослутно показује тачним на примеру сурдуличке власти и то је преовладало на јучерашњој седници.