Анархија и безакоње у општини Сурдулица у режији Новице Тончева

Општински одбор Српске напредне странке у Сурдулици је дошао у посед записника Управне инспекције Министарства државне управе и локалне самоуправе број 038-038-0021/2015-02 у вези контроле исплате плата у општини Сурдулица извршене дана 18.03.2015. године.

Приликом ове контроле званично је од стране надлежне управне инспекције утврђено да одређени број запослених лица у општини Сурдулица прима незаконите плате по коефицијентима који су утврђени супротно закону и који су неосновано увећавани, на шта су одборници Српске напредне странке стално јавно указивали на седницама Скупштине у протеклих неколико година, што јасно говори у прилог томе да су плате потпуно свесно увећаване одређеним лицима супротно закону и прописима.

Питамо челног човека општине Сурдулица Новицу Тончева одакле му право да годинама уназад, потпуно свесно, буџетским средствима и парама грађана општине Сурдулица незаконито исплаћује самог себе, као и своје најближе сараднике, своје заменике, начелнике, личне возаче и ађутанте? Питамо га и када ће милионе више исплаћених плата у последњих неколико година вратити грађанима у буџет општине Сурдулица одакле их је немилице узимао како би чашћавао послушне и подобне?

На крају, питамо Новицу Тончева, хоће ли за сву фрапантну корупцију у општини Сурдулица и за сва кривична дела која су почињена на штету буџета општине Сурдулица у периоду његове вишегодишње власти окривити своје сараднике и стручне службе или ће храбро признати да је све радње и активности он лично наређивао? То је питање на које господин Тончев мора да пружи одговор, уместо што непрестано неосновано и прљаво напада све државне органе који покушавају да се изборе против корупције и криминала, почевши од тужилаштва, полиције, буџетске инспекције и наравно саме Владе Републике Србије.

Господине Тончев, грешите уколико мислите да ћете својом финансијском моћи, медијским и политичким утицајем зауставити спровођење закона у Србији.